Yaşla birlikte yüz doğal olarak deri altı yağını kaybeder. Dolayısıyla yüz kasları cilt yüzeyine daha yakın çalışır. Böylece gülümseme çizgileri ve kaz ayakları daha belirgin hale gelir. Yüz dolgusu yaşla birlikte kaybedilen yüz hacmini geri kazanmak, kırışıklık ve çizgilerin görünümünü azaltmak ve yüz hatlarını şekillendirmek amacıyla uygulanır. Bu amaçla yüzün ihtiyaç duyulan bölgelerine hyaluronik asit içeren dermal dolgu maddeleri enjekte edilir. 

Her geçen gün artan oranda kadın ve erkek yüz gençleştirmek için yüz dolgusundan yararlanmaktadır. 

Yüz Dolgusu Nedir?

Yüz dolgusu yüzdeki volüm kaybı, çökmüş yüz hatları, elastikiyetini kaybetmiş cilt, kıvrımlar, kırışıklıklar, çizgiler ve kurumuş dudaklar gibi durumları onarmak için uygulanan cerrahi olmayan bir prosedürdür. Yüz hacmini eski haline getirerek yüzün daha genç ve daha canlı görünmesini sağlar. Ayrıca çene, jawline hattı ve elmacık kemiklerini belirginleştirmek, ince dudakları dolgunlaştırmak, göz altı halkalarını gidermek, kaşları kaldırmak gibi estetik iyileştirme amaçları için de yüz dolgusundan yararlanılır.

Yüz dolgusunda hyaluronik asit bazlı dermal dolgu maddeleri kullanılır. Hyaluronik asit cildimizde zaten doğal olarak bulunan bir maddedir. Cildin dolgun ve nemli kalmasına yardımcı olur. Zamanla yaş, çevresel ve genetik faktörlere bağlı olarak azalmaya başlayınca yüz hacmini kaybeder. Bu hacim kaybını yerine koymak için hyaluronik asit içeren dermal dolgu maddelerinden yararlanılır. 

Yüz Dolgusu Hangi Bölgelere, Hangi Amaçlarla Uygulanır?

Yüz dolgusu, yüzün istenilen bölgelerinde hacim oluşturmak, kırışıklık ve çizgileri doldurmak gibi birçok etkiye sahiptir. Hamileler dışında genel sağlığı yerinde olan hemen hemen her sağlıklı yetişkin yüz dolgusu yaptırabilir.

Yüz dolgusunun genel olarak uygulandığı alanlar:

    • Yanak Dolgusu: Yaş ve yaşam biçimine bağlı olarak gelişen yanaklardaki hacim kaybını yerine koymak, yanaklardaki asimetriyi gidermek, daha dolgun yanaklara sahip olmak için uygulanır. 
    • Dudak Dolgusu: Dudakları dolgunlaştırmak, dudak şekillendirmek, dudak konturunu belirginleştirmek, dudakların daha renkli ve daha pürüzsüz görünmesi gibi birçok amaçla uygulanır.
    • Çene Dolgusu ve Jawline Dolgu: Çene ve jawline hattını yeniden şekillendirmek için cerrahi olmayan bir tedavi yöntemidir. Çenenin boyutunu ve şeklini geliştirmek, çene hattının belirgin ve keskin olması gibi farklı amaçlarla uygulanır. Çene ve jawline dolgu uygulamalarından gıdıdaki sarkmaları kamufle etmek için de yararlanılır.
  • Nazolabial Kıvrımlar ve Marionette Çizgileri: Marionette çizgileri, ağzın her köşesinin altında bulunan ve yüze önemli ölçüde yaş katabilen çizgilerdir. Genellikle gülümseme çizgileri olarak adlandırılan nazolabial kıvrımlar ise burun kenarlarından ağız köşelerine kadar görülen çizgilerdir. Bu çizgilerin ve kıvrımların doldurulması için dermal dolgular kullanılır.
  • Gözaltı Dolgusu: Gözaltındaki hacim kaybını ve koyu renkli halkaları gidermek, göz çevresindeki inçe çizgileri iyileştirmek için uygulanır. Genel anlamda göz ve göz çevresini gençleştirir.
  • Alın Dolgusu: Alında mimik yapılmadığı zaman yüz dinlenirken bile görülen, yerleşik statik çizgilerin görünümünü azaltmak için alın dolgusundan yararlanılır.
  • Elmacık Kemiği Dolgusu: Elmacık kemiğine yapılan dermal dolgular ile daha yüksek ve daha belirgin elmacık kemikleri elde edilir ve yüze V şekli kazandırılır.
  • Burun Dolgusu: Burnu şekillendirmek, burun kemerini kamufle etmek, burun ucunu kaldırmak için burun dolgusundan yararlanılır.
  • Şakak Dolgusu: Şakaktaki çökme, hacim kaybını tedavi etmek için uygulanır.
  • Kaş Arası Dolgusu: Kaş arasındaki derin kırışıklıkları tedavi etmek için uygulanır.
  • Yara İzleri: Yara izleri girintiler ve düzensiz doku oluşturabilir. Bu görünüm, özellikle yüz bölgesinde istenmeyen bir durumdur. Bazı yara izleri başkaları tarafından fark edilmese bile, yara izine sahip kişiler için öz güven kaybına neden olabilir. Yara izlerinin görünümünü azaltmak ve çevresindeki dokuyu eşitlemek için dermal dolgu maddeleri kullanılır.
  • Morfolojik Asimetri: Yüzün herhangi bir gölgesinde doğuştan var olan veya sonradan herhangi bir travma sonucu gelişen asimetriler, dermal dolgu enjeksiyonları ile düzeltilir.
  • Cilt Kalitesini İyileştirmek: Hyaluronik asit bazlı dermal dolgular, uygulandıkları alanda cildin daha pürüzsüz, daha esnek ve daha sağlıklı olmasını sağlarlar.

 

Pluryal Cam Dolgu™ ile Cam Gibi Pürüzsüz Yüzler, Cam Gibi Keskin Hatlar

Cam Dolgu P.R.E.M.I.U.M Teknolojisi ile üretilen yeni nesil bir dermal dolgudur.  ‘’En Güzel Yaşınız Şimdi’’ felsefesiyle yüz bölgesi için görünümü iyileştiren güvenli çözümler sunar. Uygulandığı alana volüm kazandırarak yüzdeki yaşlanma etkilerini giderir. Yüzün karakteristik özelliklerini koruyarak sonuçların son derece doğal olmasını sağlar. 

Cam Dolgu farklı konsantrasyonlarda hyaluronikasit içeren geniş ürün yelpazine sahiptir. Tüm ürünler partikül içermeyen yüksek saflıkta hyaluronik asit jellerdir, dokuda homojen olarak dağılırlar. Bu sayede sonuçlar hem çok doğal hem de son derece pürüzsüzdür. 

Cam Dolgu, yüzde hacim kazandırılmak veya yeniden şekillendirilmek istenen birçok bölgeye uygulanabilir. Yanak, dudak, çene, jawline, elmacık kemiği, burun, gözaltı, şakak, alın, kaş arası, nazolabial kıvrım, marionette çizgileri Cam Dolgu ile iyileştirilir.

Cam Dolgu cilt kalitesinde artış sağlar, cilt daha genç, daha ışıltılı ve daha pürüzsüz görünür. Cam gibi pürüzsüz yüzler ve cam gibi keskin yüz hatları için Cam Dolgu ideal bir tedavi yöntemidir.

Yüz Dolgusu Nasıl Yapılır?

Tüm yüz dolgu uygulamaları mutlaka uzman bir hekim tarafından yapılmalıdır. Dolgu enjeksiyonu yapılacak alana işlemden yarım saat önce lokal anestezik krem sürülür. Her ne kadar dolgu işlemi ince uçlu iğnelerle yapılsa da olası enjeksiyon ağrısını azaltmak için lokal anestezik krem kullanılır. Cam Dolgu lidokain içeren ürünlere de sahiptir. Lidokain içeren ürünler kullanıldığı zaman ayrıca lokal anestezik krem kullanmaya gerek kalmamaktadır.

Hangi Cam Dolgu ürününün kullanılacağına, uygulama yapılacak alana ve cilt yapınıza bağlı olarak doktorunuz karar verecektir.

Hyaluronik asit içeren dermal dolgu maddesi, yüzde istenilen alana enjekte edilerek uygulanır. İşlem süresi uygulanan alana bağlı olarak ortalama 15-20 dakika sürer. Yüz dolgusundan hemen sonra sonuçlar fark edilir.

 

Yüz Dolgusunun Yan Etkileri Var Mıdır?

Yüz dolgusu uzman bir hekim tarafından, güvenli ürünlerle uygulandığı zaman ciddi bir komplikasyon görülmez. Enjeksiyon yapılan alan ve çevresinde kızarıklık, şişme, morarma ve kaşıntı meydana gelebilir. Bunların hepsi birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Yüz dolgusunun herhangi bir iyileşme süresi yoktur. İşlemden hemen sonra kişi normal yaşamına geri dönebilir.

Cam Dolgu, üretimin her aşamasında sıkı kontrollere tabi tutularak içindeki endotoksin kalıntılarının seviyesi kontrol edilir. Sızabilir maddelerin ürünlere karışmasını engellemek için üretimden ambalajlamaya kadar kalite kontrole tabi tutulur ve enfeksiyon yapma riski ortadan kalkar. Ayrıca hayvansal kaynaklı hyaluronik asit içermediği için alerji yapmaz. Cam Dolgu içeriğindeki hyaluronik asit biyolojik fermentasyonla elde edilir. Tüm Cam Dolgu ürünleri cam enjektör içerisindedir.

Cam Dolgu, uluslararası standartlarda üretilen güvenli bir üründür. Sağlık Bakanlığı ÜTS sistemine sınıf III tıbbi cihaz olarak kayıtlıdır.

Yüz Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır?

Yüz dolguları uzun süre kalıcıdır. Yüzde hangi alana uygulama yapıldığı, hangi ürünün kullanıldığı ve kullanılan ürünün miktarı kalıcılığında belirleyicidir. Kişinin yaşam biçimi de dolgunun kalıcılığında etkendir. İlk dolgu işlemlerinden sonra genellikle kalıcılık 6 ay gibi daha kısa sürer. Tekrar eden dolgu uygulamalarından sonra kalıcılık süresi de uzar.

Cam Dolgu ortalama 12-18 ay arasında kalıcılığa sahiptir. Yüksek G’ Prime faktörü ile dokuda daha uzun süre tutulur ve dolgu etkisi daha güçlüdür.

Yüz Dolgusunun Avantajları

Yüz dolgusu kayıp hacmi geri kazandırarak, kırışıklıkları doldurarak, yüz hatlarını şekillendirerek ve cildi pürüzsüzleştirerek yüzün daha genç ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. 

Yüz dolgusu hem kadınlar hem de erkekler arasında oldukça popüler bir uygulamadır. Bu denli popüler olmasını sağlayan birçok avantajı vardır.

Yüz dolgusunun belli başlı avantajları:

    • Çoklu Uygulama: Aynı seansta hem dudakların volümünü arttırmak hem jawline şekillendirmek hem de nazolabial kıvrımları doldurmak gibi çoklu uygulamalar yapılabilmektedir. 
    • Anında ve Görünür Sonuçlar: Yüz dolgusundan hemen sonra yüz hatlarındaki iyileşme ortaya çıkar. Dermal dolgu maddesi hedef bölgeye enjekte edildiğinde, anında hacim kazandırır ve ciltteki kırışıklıkları düzeltir.
    • Hızlı Uygulama: Enjeksiyon yapılacak bölgeye bağlı olarak ortalama 15-20 dakika süren hızlı bir işlemdir. Yüz dolgusu öğle yemeği molasında yaptırabilecek kadar kısa sürede tamamlanır.
    • İyileşme Süresi Yoktur: Yüz dolgusundan hemen sonra iş yerine veya normal rutin yaşama dönülür.
    • Minimum Risk: Dermal dolgu maddelerinden kaynaklanan ciddi komplikasyonlar nadirdir. Uzman bir hekim tarafından güvenli ürünlerle uygulandığında, enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, şişme ve hafif morarma dışında başka bir yan etki gelişmez.
  • Uzun Ömürlü Sonuçlar: Yüz dolgusunun etkilerinin ne kadar süreceği kullanılan dermal dolgu maddesinin türüne, tedavi alanına ve hastaya bağlıdır. Yüz dolgusu ortalama 6-18 ay kalıcıdır.
  • Güven artışı: Yüz dolgusu görünüşü çok ince bir şekilde iyileştirir. Yüzdeki kusurları kamufle eder, yüz hatları daha keskin ve cilt daha pürüzsüz olur. Ancak yüzde abartılı bir fark yaratmaz. Yüzdeki iyileşme kişilerin güvenlerinin tazelenmesini sağlar.

 

Yüz Dolgusundan Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Yüz dolgu uygulamalarından maksimum etki almak ve kalıcılığın uzun sürmesi için doktorun önerilerine mutlaka uyulmalıdır. Genel olarak yüz dolgu uygulamalarından sonra aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:

  • Yüz dolgusundan sonra uygulama yapılan alana buz torbası konması önerilir. Buz uygulaması ödemin ve morarmanın artmasını engeller. 
  • Ödemin artmaması için yüz dolgu uygulamalarından sonra birkaç gün bol su içilmeli, 1 gün boyunca alkol tüketilmemelidir.
  • 24 saat boyunca ağır egzersizlerden kaçınmak gerekir.
  • 24 saat boyunca dolgu yapılan alana baskı uygulanmamalı, elle ovuşturulmamalıdır.
  • 2 hafta süreyle yüze lazer ve ipl tedavileri, kimyasal peeling yapılmamalıdır.
  • Birkaç gün aşırı sıcak ortamlara girmemek gerekir.
  • Mümkünse birkaç gün aktif güneşe maruz kalınmamalıdır, kalınacaksa da mutlaka uygun bir güneş koruyucu kullanılmalıdır.

Yüz Dolgusu Fiyatları

Yüzde hangi bölgeye veya bölgelere işlem yapılacağına bağlı olarak yüz dolgu fiyatları değişir. Kullanılan ürünün özellikleri ve ürün miktarı da fiyatlarda etkendir.

https://www.camdolgu.com/nerede-yaptirabilirim/ linkinden size en yakın Cam Dolgu™ kliniğine ulaşıp, yüz dolgusu fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.